ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ

Η φιλανθρωπία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αναλάβει μέσω του φιλανθρωπικού της έργου να απαλύνει τον πόνο συνανθρώπων μας που έχει χτυπήσει η κρίση.
Η φιλανθρωπία ως ενέργεια, όταν αυτή υφίσταται (και καλώς υφίσταται) έρχεται να καλύψει κενό που έχουν οι θεσμοί σε μία ευνομούμενη ή όχι κοινωνία. Δεν νοείται στον 21ο αιώνα να μην έχουν επιλυθεί αυτά τα ζητήματα, και πολλοί συμπολίτες μας να βρίσκονται σε θέση ανάγκης και να μην έρχεται η ίδια η πολιτεία να καλύπτει αυτές τις ανάγκες.
Το Σχέδιο Συναλλαγή ευελπιστεί, ότι το πρόβλημα αυτό δύναται να επιλυθεί ολοκληρωτικά με τη δημιουργία ενός ταμείου ευπαθών ομάδων που να υπερκαλύπτει αξιοπρεπώς όλες τις ανάγκες των αδυνάτων ή όσων έχουν χτυπηθεί από φυσικές καταστροφές.
Με την ίδια διαδικασία που έχω εξηγήσει σε αυτό το ιστολόγιο, κάθε συναλλαγή που παράγεται στη χώρα, να οδηγεί ένα μικρό ποσοστό της συναλλαγής σε αυτό το ταμείο.
Κάλλιστα στη διαχείριση, σε αυτό το ταμείο, θα μπορούσε να έχει θέση και η εκκλησία ως αιώνιος γνώστης επί του φιλανθρωπικού έργου. Με το Σχέδιο Συναλλαγή, όπως έχω εξηγήσει δεν υπάρχουν περιθώρια κακοδιαχείρισης από κανέναν. Αυτά τα ζητήματα μόνο, θα πρέπει να τα χειρίζονται ικανοί άνθρωποι για να είναι πιο αποτελεσματικό το έργο που έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας