ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Το μεταναστευτικό από πρόβλημα πρέπει να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης.
Με το Σχέδιο Συναλλαγή η χώρα θα πάψει να είναι ελκυστική για τους λαθρομετανάστες. Για να συναλλαχθεί ο πολίτης στο νέο περιβάλλον συναλλαγών θα πρέπει να είναι νόμιμος. Δηλαδή θα πρέπει να έχει ΑΦΜ ή να είναι νόμιμος επισκέπτης (τουρίστας κλπ) με νόμιμα έγγραφα.  Διαφορετικά δεν θα μπορεί να κάνει συναλλαγές. Αυτό το νέο περιβάλλον στη χώρα θα αποτρέπει τα κύματα των λαθρομεταναστών να αναζητήσουν την Ελλάδα ως ξέφραγο αμπέλι, για "φιλοξενία". Αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου.
Άμεσα, επειδή η χώρα δεν μπορεί να είναι "ξέφραγο αμπέλι" καταγράφει τους μετανάστες και τους εκδίδει (με τη συγκατάθεση τους) νέα έγγραφα ταυτοποίησης.
Πως;
Σαν να γεννήθηκαν σήμερα. Διαλέγουν ένα όνομα ένα επίθετο δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα και βγάζουν αρχικά ταυτότητα με ειδικό χαρακτηριστικό, που θα τους επιτρέπει μεν να κινούνται ελεύθερα, όμως το ειδικό χαρακτηριστικό θα είναι ο συνδετικός κρίκος με το άγνωστο παρελθόν τους. Αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό θα τους καθιστά ελεγχόμενους από τις διεθνής αρχές σε περίπτωση που έχουν διαπράξει εγκλήματα στο παρελθόν. Θα πρέπει να έχουν δηλωμένο τόπο διαμονής κλπ στοιχεία, και υπό προϋποθέσεις να έχουν και διαβατήριο. Μπορεί να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να φορέσουν και βραχιολάκι.
Σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν μπορεί να είναι "ξέφραγο αμπέλι" με όσες λάθος συνθήκες κι αν έχουν υπογραφεί με τους "φίλους" μας Ευρωπαίους...